Hoe veilig zijn overheaddeuren?

Overweegt u de aanschaf van een overheaddeur voor uw huis of bedrijfspand, maar zijn er nog twijfels over de veiligheid? U bent niet alleen in deze overweging. Het is volkomen normaal om vragen te hebben bij het selecteren van de juiste deur voor uw woning of bedrijf.

Een overheaddeur kan een uitstekende investering zijn in termen van gemak, functionaliteit en beveiliging. Niettemin, het is van belang om goed geïnformeerd te zijn voordat een definitieve beslissing wordt genomen. Deze blog gaat dieper in op alles wat nodig is om te begrijpen over de veiligheid van overheaddeuren. Hier worden de nieuwste technologieën, veiligheidsfuncties en tips besproken om ervoor te zorgen dat uw overheaddeur niet alleen handig is, maar ook een veilige keuze vormt. Laten we samen de wereld van overheaddeuren verkennen en leren hoe u met vol vertrouwen de juiste keuze kunt maken, waarbij veiligheid altijd de hoogste prioriteit heeft!

Beveiliging tegen inbraak

Bij veel overheaddeuren moet de deur handmatig op slot gedaan worden, zodat de deur niet van de buitenkant opgetild kan worden. Maar er zijn ook deuren die gebruik maken van zogenoemde anti-hefmechanismes. Zo een mechanisme zorgt ervoor dat de deur zichzelf vergrendeld wanneer iemand hem probeert op te tillen. De deur gaat hierdoor dus echt alleen open wanneer U dat wilt.

Veiligheidssensoren

Tegenwoordig hebben veel overheaddeuren sensoren, deze zorgen ervoor dat de deur stopt met sluiten wanneer iets of iemand zich in de dagopening bevindt. Ook kunnen er sensoren zo geïnstalleerd worden dat de deur automatisch opengaat wanneer de sensor iemand ziet, dit is vooral heel handig als de overheaddeur gebruikt wordt als een tussenwand of wanneer deze tussen 2 ruimtes staat. Zo hoeft niet iedere keer dat de deur open moet iemand op de knop te drukken om de deur te openen.

Valbeveiliging

De meeste overheaddeuren hebben een valbeveiliging. Een grotere deur heeft een zwaar deurblad dat schade of letsel kan veroorzaken wanneer dit naar beneden zou vallen. Aangezien de deur door kabels op de plek wordt gehouden, kan kabelbreuk leiden tot gevaarlijke situaties. Een valbeveiliging zorgt ervoor dat dit voorkomen wordt door de deur te vergrendelen wanneer dit zou gebeuren.

Noodsituatie?

Wat als er een brand uitbreekt? De overheaddeur van Rolflex is makkelijk te combineren met een brandscherm, u bespaart ruimte met de deur die zichzelf opvouwt, en het brandwerende scherm komt alleen in geval van nood naar beneden. Zo houdt u nog steeds een flexibele doorgang die dagelijks gebruikt kan worden.

Maar wat als de deur opeens open moet voor evacuatie en de stroom is afgesloten? De Compact deur biedt de mogelijkheid om een noodontgrendelingssysteem toe te voegen aan de overheaddeur, in het geval van nood kan de deur dan simpel handmatig vanaf de binnenkant geopend worden. Dus in het geval van een stroomstoring zit niemand vast, simpelweg naar de deur toe lopen, de noodhandketting pakken en de deur handmatig openen. 

Maximale veiligheid met de Compact Deur van Rolflex

Veiligheid is een essentiële overweging bij het kiezen van een overheaddeur voor uw woning of bedrijf. Bij Rolflex begrijpen ze dit als geen ander.

De Compact Deur van Rolflex biedt niet alleen ruimtebesparende voordelen, maar ook een scala aan geavanceerde veiligheidsfuncties. Het robuuste ontwerp, gecombineerd met geïntegreerde veiligheidssensoren, zorgt voor een betrouwbare bescherming tegen obstakels en ongeautoriseerde toegang.

Bovendien voldoet de Compact Deur aan strenge veiligheidsnormen, waardoor u gemoedsrust hebt. Rolflex blijft streven naar de hoogste veiligheidsstandaarden, altijd met oog op prestaties en functionaliteit.