Lading zekeringen voor je aanhanger

Je hebt je vast wel eens afgevraagd welke lading zekeringen jij nodig hebt voor het vervoeren van de lading. Veel voorkomende lading zekeringen zijn de netten of spanbanden, maar welke heb je nodig en wat zijn de voordelen? Ook heb je dingen om de zekeringen voor jouw lading in op te bergen, dat is ook handig bij het vervoeren. Neem bijvoorbeeld de disselkisten, bovenbouw of onderbouw. In deze blog gaan wij jou zoveel mogelijk vertellen over de lading en zekeringen daarvan.

Netten en zeilen

De makkelijkste optie om een bak af te sluiten, is een net of zeil. Het is namelijk verplicht sinds 1 januari 2007 om jouw losse lading te zekeren. Daarin heb je keuze in de maasnetten, gaasnetten en vlakzeilen of een afdekzeil. Bij de netten raden wij aan om deze 50 cm groter aan te schaffen, in de lengte en breedte. Zo heb je speling als je de lading wat hoger gaat vervoeren. De vlakzeilen moeten zoals het woord al zegt, vlak liggen. Vlakzeilen zijn vaak ook gemaakt voor specifieke types, daardoor zijn ze precies passend op de lengte en breedte van de aanhanger.

De maasnetten zijn gemaakt van dubbel geweven Polypropyleen, hierdoor heb je geen last van knopen. Polypropyleen is UV bestendig materiaal, hierdoor kan je de maasnetten jarenlang gebruiken bij het lading zekeren. De gaasnetten zijn fijnmazig en daardoor erg handig bij het vervoeren van losse lading zoals zand en grind. Gaasnetten zijn gemaakt van Polyetheen, dit is erg sterk en duurzaam materiaal. Ook zijn deze netten UV bestendig en gaan jarenlang mee. Het advies is altijd om bij de netten 50 cm groter te bestellen, dan kan je altijd nog in de hoogte laden.

Spanbanden en bevestigingspunten lading zekeren

Spanbanden zijn een veelvoorkomend product in de aanhangerwereld, zeker bij het lading zekeren. Vaak worden de spanbanden gebruikt om jouw lading stevig vast te zetten, soms ook in combinatie met een aanhangernet. Er zijn losse spanbanden te krijgen en ook spanbanden met ratel. Er zijn twee soorten ratels bij spanbanden. Zo heb je duwratels, deze spannen de band door een opwaartse beweging. Ook heb je trekratels, deze spannen de band op door een neerwaartse beweging of een trekbeweging te maken. Bij trekratels gebruik je meer je lichaam en dit kost vaak minder kracht.

Natuurlijk moet je ook plekken hebben waar je de spanbanden aan vast maakt, dit worden de bevestigingspunten genoemd. Spanbanden hebben vaal een bevestigingshaak, deze kunnen dan in een vloerring of vloeranker geplaatst worden. Bij vastzetbeugels kan je de spanband er ook omheen binden om deze strak te trekken.

Disselkisten en meer informatie

Voor het opbergen van jouw spanbanden of netten, kan je een disselkist aanschaffen. Dit is ook erg handig als je nog meer losse materialen mee wilt nemen en deze niet in jouw auto wilt hebben. Disselkisten kunnen van kunststof of aluminium zijn. Er zijn ook een aantal die als onderbouw gemonteerd worden. Wil jij meer informatie over lading zekeren of andere aanhanger onderdelen? Neem dan een kijkje bij Aanhangwagendirect. Voor vragen kan je terecht bij de klantenservice van Aanhangwagendirect.